Карадайъ каза влиза ли ДПС в кабинета

Хората искат правителство, заяви лидерът на Движението

Карадайъ каза влиза ли ДПС в кабинета | StandartNews.com

Трябва да има правителство. Повтаряме го две години. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в Караманци, където Движението отбеляза годишнина от Майските събития.  

Трябва да има правителство, подкрепено от ДПС и с участието на ДПС. ДПС трябва да бъде част от мнозинството, което ще излъчи правителство, за да има стабилност и сигурност, категоричен бе Карадайъ.

Той заяви, че лидерската среща предстои. Но видяхме други лидерски срещи, които се състояха и не произведоха продукт, посочи лидерът на ДПС и припомни, че експертите на Движението и на ГЕРБ вече разговаряха на среща в парламента.

Не бих казал, че не се спомената ДПС. Ние бяхме на разговори. Това, което е нужно на страната, е да преодолеем политическата криза. Хората и преди изборите, и след тях, искат да има правителство, независимо дали са гласували или не за ДПС, посочи Карадайъ.

Тази тема е толкова важна, защото днес основният проблем на хората са високата инфлация, високите цени, несигурните работни места и неадекватните доходи в тази ситуация, категоричен бе Мустафа Карадайъ. Хората очакват час по-скоро решение на проблемите. България през последните две години изостана в сравнение с нашите съюзници и партньори от ЕС. Говоря за оперативните програми, за Плана за възстановяване и устойчивост, за Стратегическия план за земеделието, за плановете за преход, които в България в момента не функционират, а ние трябваше да ги разпишем още 2020 година, обясни Карадайъ.

И обобщи: „В момента личният, персоналният и партийният егоизъм не вършат никаква работа на хората.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай