Карадайъ: Губернаторът на Разград гази демокрацията

Ние няма да позволим да се руши държавата и държавността, заяви председателят на ДПС

Карадайъ: Губернаторът на Разград гази демокрацията | StandartNews.com

Областният управител на Разград гази демокрацията. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Лудогорието. ДПС-Разград внесе преди ден в окръжна прокуратура жалба срещу Драгомир Златев.

През 2021 г. станахме свидетели на милиционерщина, която върна спомена за комунистическия режим - министри дават указания на демократичната полиция, каза Карадайъ, припомняйки хилядите случаи на полицейски тормоз по време на кампаниите през юли и ноември миналата година.

Разград16

Дълбок поклон пред вас, хората, които не се огънахте. Вие защитихте демокрацията! Само този, който не е обжалвал в съда рашковщината, само той не е спечелил делата срещу МВР, заяви Карадайъ. И допълни: "Ние търпим много, но не можем да търпим рушенето на демокрация, държава и държавност. Днес по инерция разни хора пак се опитват да газят закона. Говоря за областния управител.".

Знае ли този областен, че демокрацията има за основа права и свободи, ред и правила, законност и закони? Прочел ли е той някой закон, попита Мустафа Карадайъ. И призова разградската полиция да бъде преструктурирана.

Тези хора още живеят в онази т.нар. "разградска република" от времето на тоталитаризма, която не допускаше демокрация в Делиормана, възмути се лидерът на ДПС.

Разград12

Но ние, ДПС, сме тук, ние сме горди и свободни български граждани. Ние сме защитниците на демокрацията, ние няма да позволим да се руши демокрацията, държавата и държавността. Ние сме част от България и Европа и искаме достоен живот, категоричен бе Карадайъ.

Благодаря ви за силата и куража да се изправим на последните избори срещу милицията, обърна се към хората от Лудогорието и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, водач на листата на Движението в областта.

На предните избори целта им беше една единствена - жителите на разградска област да бъдем сплашени, за да нямаме добри резултати. Тази милиционерщина все още продължава в областта. В залата има кметове, общински председатели, които за 8-ми път са привиквани на разпит, заяви Ахмедов.

Задачата, която поехме, е нито един наш симпатизант от разградска област да не пострада и тези наши усилия ще продължат, категоричен бе Ахмед Ахмедов. Той призова хората от региона да имат по-голямо самочувствие. И се обърна към властимащите: "Ако са забравили историята, ако си мислят, че ние - жителите на Делиормана, ще ходим с наведени глави и ще бъдем сломени, много бъркат!".

Репродукция на една от най-известните в света турски картини - "Дресьорът на костенурки", подари ДПС-Разград на Мустафа Карадайъ.

Картината е на най-известния художник- новатор от ХІХ век Осман Хамди бей. Тя се тълкува като уморено състояние на интелектуалец, който в период на дефицит на вдъхновение се опитва да модернизира едно изостанало общество. Представен е като дресьор, докато общността се съпротивлява на новостите и на неговия начин на разбиране.

Развълнувахте ме с тази картина, заяви Карадайъ, докато разглеждаше репродукцията, в която дресьорът води костенурките към светлината. Той направи и политическа метафора: "32 години се дресираме как да бъдем демократи, как да стигаме до светлината, а все бягаме от нея и демокрацията".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай