Карадайъ: ДПС е в основата на българската позиция за Украйна

Той потвърди, че парламентарната група на ДПС ще се срещне със Зеленски

Карадайъ: ДПС е в основата на българската позиция за Украйна | StandartNews.com

Посещението на Володимир Зеленски е оценка за правилното поведение на България, в основата на което е позицията на ДПС, както и на нашите партньори от ЕС и НАТО. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Карадайъ потвърди, че парламентарната група на ДПС ще се срещне със Зеленски, предаде БНТ.

Припомням, че ние бяхме и причината, и в основата още в първия ден на войната, Народното събрание да приеме декларация, осъждаща военната агресия на Русия срещу Украйна, подчерта Карадайъ.

И припомни: "Тогавашната управляваща коалиция и тогавашното управляващо мнозинство в Народното събрание бяха решили да се занимават с алинеи, точки и запетаи, докато комшията гори.

Позицията на ДПС стана позиция на България и оттогава досега ние сме последователни.".

ДПС е последователна партия. През всичките тези 33 години сме отстоявали евроатлантическата ориентация на България, подчерта лидерът на ДПС.

България стана член на НАТО и на Европейския съюз, когато ДПС участваше във властта. Тази геополитическа ориентация за нас не подлежи на ревизия. Напротив според нас ние трябва да сме лоялни и достойни членове на съюзите, в които членуваме - НАТО и Европейският съюз.

Така че още веднъж повтарям, самото посещение на г-н Зеленски е оценка за правилното поведение на България, в основата на което е позицията на ДПС, както и на нашите партньори от ЕС и НАТО, обобщи Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай