Канал 3: Радан Кънев да не оправдава провалите си с нас

Канал 3: Радан Кънев да не оправдава провалите си с нас | StandartNews.com

Програмният директор на Канал 3 Ива Стоянова беше гост в предаването „Всяка сутрин", за да изрази позицията на телевизията спрямо изявлението на Радан Кънев, че гостуване на Вили Лилков в медията е довело до уволнения в ДСБ.

„Поводът за реакцията на Канал 3 е лепенето на етикети и опитът за авторитарното поведение от страна на Радан Кънев. Политически субект със сравнително кратка история, си позволява да налага забрана за участие на друг политик – Вили Лилков, който гостува в ролята си на кандидат-кмет на София в предаването „Беновска пита".

Искам да напомня, че Вили Лилков е познат в политиката от 99-та година, когато беше общински съветник в столицата. Сега гостува в предаването „Беновска пита", за да отговори открито и честно, как ще управлява София. Вили Лилков обаче се оказа брутално цензуриран от своя лидер Радан Кънев, който му забрани планираното второ участие", коментира Стоянова.
Тя добави, че в Канал 3 работят над 100 журналисти, оператори, инженери, техници, режисьори, чийто труд чрез неясни и клеветнически статуси в социалната мрежа лидерът на ДСБ се опитва да подцени и омаловажи.

„Няма как Канал 3 да си замълчи! Нашата медия отрази откриването на абсолютно всички предизборни кампании, включително и тази на Реформаторския блок. Тогава Радан Кънев нямаше нищо против, че събитието пред Народния театър се излъчва на живо", добави Стоянова.

„Канал 3 спазва законите и за това участието на Вили Лилков в „Беновска пита" беше платено. В предизборна кампания всеки, който иска да има трибуна трябва да си плати. Още веднъж подчертавам, че това не е приумица на Канал 3. Това са разпоредбите по закон", заяви Стоянова.

Програмният директор на Канал 3 призна, че е била неприятно изненадана от статуса на Кънев и посланието, което носи той.

„Не разбирам и не приемам авторитарния, дори сталинисткия подход на лидера на ДСБ. Защото Вили Лилков не е случаен човек. За кандидат за кмет на София той получи подкрепата на всички съпредседатели на РБ, на вицепремиера Меглена Кунева, на Корман Исмаилов, съпредседател на РБ, на икономическия министър и лидер на СДС Божидар Лукарски, на зам. председателя на ПГ на Реформаторския блок Борислав Великов. В тази връзка искам да кажа на г-н Кънев, че Канал 3 има договор с абсолютно всички партии за отразяване на тяхната кампания. Работим и със СДС и ДБГ и това е най-точната оценка за обективността на Канал 3", подчерта Ива Стоянова.

„Моля, собствените несгоди и неуспехи да не се оправдават с Канал 3 и участието на Вили Лилков в нашата телевизия. Защото ден преди Радан Кънев да обяви, че уволнява пиарите си заради Канал 3, неговият щаб направи грандиозен гаф. Нека напомня, че до медиите беше разспространено интервю на Кънев за австрийска агенция, преведено с Гугъл преводач. И това не е никаква тайна, защото всички медии съобщиха за тази брутална некомпетентност.

Брутална, защото не може да си позволиш в кампания, със самочувствието на партия от управляващата коалиция, да се наричаш „съпредседателя на буржоата Реформа блок" / това е Радан Кънев според превода/. Има още много смешки в това интервю. Но то говори преди всичко за безпомощност и некомпетентност. И на фона на този огромен скандал, е безсилие да се извиняваш с някой друг. Безсилие е да сочиш като враг Канал 3, само и само, за да замажеш собствените си гафове", добави Стоянова.
„Аз нямам претенции за нищо друго освен за това, че Кънев е обявил себе си за демократ. Направи дори изказване, че ако РБ напусне правителството, то вече няма да бъде дясно и реформаторско. За съжаление обаче той не се държи изобщо като демократ дори в собствената си партия. Опазил ни Господ от такива десни хора!", каза още Стоянова.
Тя добави, че Канал 3 запазва позитивното си отношение към кандидата за кмет на София от Реформаторския блок Вили Лилков. Нещо повече. Интервюто на Вили Лилков ще бъде повторено още този уикенд в предаването „Беновска пита".
„Накрая ще кажа, че за мен най-шокиращо беше, че явно за Радан Кънев демокрацията е нещо друго, а не право на свободна воля и на свободен избор на една личност като Вили Лилков да избере къде, пред кого и как да се представи", добави Стоянова.
Програмният директор напомни, че Канал 3 излъчва кампаниите на всички политически партии, което коства на телевизията голям ресурс като програмно време и журналистическа работа.
„Ние имаме договор с БСП, с ГЕРБ, ДПС, АБВ, БДЦ, ББЦ, ЗНС, НФСБ и др. Няма партия, която да не се довери на Канал 3. Предлагам на Радан Кънев да не се крие зад статуси в социалната мрежа, а да излезе пред екипа на телевизията и нашите зрители и даде своето обяснение – защо си позволява да клейми, да лепи етикети и да забранява медии. Очаквам отговори от Радан Кънев – нищо повече!", завърши Стоянова.
- See more at: http://kanal3.bg/news/bulgaria/16969-Iva-Stoyanova:-Radan-Kanev-da-ne-opravdava-sobstvenite-si-provali-s-Kanal-3#sthash.lVHtbD2m.dpuf

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай