Какво става в МВР, говори ген. Атанасов

Съпредседателят на ДБ коментира поредния случай с пострадал полицай след гонка с мигранти

Какво става в МВР, говори ген. Атанасов | StandartNews.com

В такива ситуации трябва да се демонстрира политическа воля, за да се търси сериозна наказателна отговорност. Но проблемът е в друго. Гонят се мигранти около София, но какво става на границата, защото мигрантите минават от там. Това заяви пред журналисти в парламента съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов по повод поредния случай с пострадал полицай след гонка с мигранти.

Той поясни, че проблемът е на българо-турската граница и призова да се провери как изглежда съоръжението на турско-гръцката граница, откъдето преминаването на незаконни мигранти е почти невъзможно.

Трябва да се струпат полицейски сили на границата. Проблемът е в организационото състояние в Министерството на вътрешните работи. Има нужда от промяна на структурите и да бъдат обучени допълнителни полицаи, но това в момента не се случва, коментира Атанасов и допълни, че оставките на главния секретар на МВР и заместника му не решават проблемите.

Има и нещо друго – за да ги има тези пробойни, това означава, че има корупционни схеми в самото вътрешно министерство, което покровителства тези канали, обясни още съпредседателят на "Демократична България", цитиран от novini.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай