Какво слага ДБ на масата

Има хора в ПП, които стават за премиер, каза Атанас Атанасов

Какво слага ДБ на масата | StandartNews.com

Смятаме, че трябва да се направят усилия да се състави правителство в този парламент. Хората не искат да ходят на избори и трябва да се загърби егото на няколко човека. Самият Кирил Петков няколко пъти каза, че ако е въпрос да се състави правителство без него начело, той е готов.

Това каза ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“ в ефира на Нова телевизия.

По думите му от ИТН са направили всичко необходимо, за да свалят правителството и някои от тях изобщо не трябва да говорят публично. 

„Днес сме свикали заседание на ръководството на партията и ще обсъдим всичко въпроси по темата“, каза Атанасов. Според него е правилно е да се даде право на мандатоносители и да се опитат да съставят правителство.

„Нека от ПП кажат кого биха предложили за премиер. И Асен Василев става. Има хора в ПП, които стават за този пост. Никола Минчев беше един добър председател на Народното събрание. Той е много толерантен“, каза той.

„От ДБ много пъти се казвали, че ГЕРБ и ДПС трябва да седят в опозиция. Този груб човек Еди Рама, който се изказа отвратително за България, се оказа, че е много добър приятел на Бойко Борисов. Имам чувството, че са манталитет едни и същи тези хора. Аз знам мечтата на Борисов. Той иска да бъде Ахмед Доган от Банкя.  Не се ли дистанцира и да освободи партията си, тя няма да бъде. В нашата партия аз съм третият председател, а предните двама не се месят в делата ни", каза още той.

Попитан какво иска президента Румен Радев и защо така остро напада правителството, депутатът от ДБ каза, че според него „иска да дърпа конците зад кулисите“. „Президентът е най-добре да се оттегли от полето на изпълнителната власт. Недопустимо е държавният глава да оронва престижа й“, каза той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай