Какво се случва с бюджета след кавгата в коалицията

Говори Настимир Ананиев от ПП

Какво се случва с бюджета след кавгата в коалицията | StandartNews.com

Бюджетът ще бъде подкрепен на първо четене. Това предположи Настимир Ананиев от ПП преди заседанието на Регионалната парламентарна комисия. Интересно ми е кой ще обясни на един пенсионер, който получава минимална пенсия за стаж, че няма да получи от 1 юли 467 лева, изтъкна той. Имаме призив към всички народни представители, които искат да бъдат на страната на промяната, които искат в битката за България да застанат на страната, която се бори с корупцията, заяви Ананиев.

Той очаква подкрепа от ИТН за бюджета, като припомни, че в миналия парламент те бяха първа политическа сила и много хора повярваха и очакват от тях да донесат промяна - тя може да стане като се присъединят към мнозинството, което се намира в Народното събрание между ПП, БСП и ДБ, каза още народният представител.

Припомняме, че и вчера на брифинга на "Има такъв народ" по повод отцепването на депутати от парламентарната им група, председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански заяви, че ИТН ще подкрепят актуалиазацията на бюджета в социалната му част, но ще внесат свои предложения между първо и второ четене. И миналата седмица такава беше заявката от страна на ИТН, които гласуваха "за" малките бюджети (на ДОО и на НЗОК), а гласовете им бяха "въздържал се" за макрорамката. 

Каримански с важна новина за пенсионерите

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай