Понеделник,

Какво е правил Петков в петък вечер? Кабинетът с официален отговор

От: СТАНДАРТ -
12976
Какво е правил Петков в петък вечер? Кабинетът с официален отговор
A
A
A

На 10 юни 2022 г. премиерът Кирил Петков участва в Солун във вечерята на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Това обяви правителствената информационна служба в официален отговор на журналистически въпроси.

Подобряването на връзките между страните от региона, облекчаване на транспортната и гранична инфраструктура са били сред темите на разговор. Най-важно обаче е доверието между страните, на фона на бушуващата война на изток от нас, е било общото мнение на лидерите, заявиха още от правителствената пресслужба, след като в публичното пространство се появиха снимки от вечеря в солунски хотел на премиера Кирил Петков и началника на неговия кабинет Лена Бориславова. Пътуването е осъществено с правителствен самолет.

На срещата са присъствали лидерите на Албания, Босна и Херцеговина, България, Германия, Гърция, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Черна гора, Хърватия, а също председателят на Европейския съвет.

Процесът на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) е водещата политическа рамка за регионално сътрудничество и основната регионална платформа за европейска и евроатлантическа интеграция на Западните Балкани.

Тази инициатива е стартирана от България през 1996 и тази година Гърция е ротационен председател на ПСЮИЕ, допълват от Министерският съвет.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички