Какво е правил Петков в петък вечер? Кабинетът с официален отговор

Участвал е във вечерята на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).

Какво е правил Петков в петък вечер? Кабинетът с официален отговор | StandartNews.com

На 10 юни 2022 г. премиерът Кирил Петков участва в Солун във вечерята на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Това обяви правителствената информационна служба в официален отговор на журналистически въпроси.

Подобряването на връзките между страните от региона, облекчаване на транспортната и гранична инфраструктура са били сред темите на разговор. Най-важно обаче е доверието между страните, на фона на бушуващата война на изток от нас, е било общото мнение на лидерите, заявиха още от правителствената пресслужба, след като в публичното пространство се появиха снимки от вечеря в солунски хотел на премиера Кирил Петков и началника на неговия кабинет Лена Бориславова. Пътуването е осъществено с правителствен самолет.

На срещата са присъствали лидерите на Албания, Босна и Херцеговина, България, Германия, Гърция, Румъния, Северна Македония, Сърбия, Черна гора, Хърватия, а също председателят на Европейския съвет.

Процесът на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) е водещата политическа рамка за регионално сътрудничество и основната регионална платформа за европейска и евроатлантическа интеграция на Западните Балкани.

Тази инициатива е стартирана от България през 1996 и тази година Гърция е ротационен председател на ПСЮИЕ, допълват от Министерският съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай