Четвъртък,

Как Русия граби милиони от българите. Разкритие на експерт

От: Редактор -
4204
Как Русия граби милиони от българите. Разкритие на експерт
A
A
A

"Българската енергетика е привърната в сепаратистки район на Русия. Всички правителства след 2001 година насам са замесени в това съзнателно и срещу корупция. Включително и сегашното.

 Само ще отбележа, че българското правителство си има предател, работещ за руснаците на най-високо ниво, така успешно задържат всички проруски корумпирани типове на ключовите им позиции. Затова няма какво да гледаме миналото, защото то е сега и пред очите ни.

Няма как да ви опиша, и не е редно да го правя открито, как работи руската хибридна енергийна мрежа в България, но само ще ви кажа, че се свежда до 20-тина души, които всеки ден грабят по няколко милиона от всички българи и така около един милиард на година.

Бонусите и регулярната руска корупция за газ, ядрено гориво и технологична окупация са отделно. Държава може да разбие тази мрежа за един ден, но който знае реално как работи тя, е от тези 20-на души, а другите са със завързани ръце от най-високо равнище. Разбира се, не всичко е толкова мрачно вече, защото Русия е пред икономическо и международно смазване, което неизбежно ще извади Петков-Василев-Бориславова от комфортната зона да се позовават на коалиционното споразумение и да не се случва нищо.

Разбирам ги напълно, но ще трябва да действат срещу Русия на българска територия в полза на българските интереси, което вече е неизбежно. Лично аз не работя вече в България и за мен е емоционален проблем случващото се, макар да е редно да помисля дали да не се върна с голяма група корпорации пак в българската енергетика и да започнем да правим правилни и умни неща, които сега липсват напълно.

Но ще видим. Засега България е все още под руски контрол в енергетиката и територията е практически отделен от България сепаратистки, икономически хибридно-военен регион под пълен контрол на диктатурата на Путин за сметка на мизерията на българите.

Това коментира Стефан Гамизов пред Факти.бг.

"Дали сега ще се уплашат от положението на Русия и ще отхлабят въжето около шията на българите, не мога да кажа. Браво на Кирил Петков за поисканата оставка на Стефан Янев. Ще добавя, че той като служебен министър-председател, дори не ме изслуша за някои рискове, свързани с Русия в енергетиката, което щеше да ни спести много неща сега. Няма да публикувам кореспонденцията, на която той замълча, от уважение към българската държава.

Иначе това правителство сега не е нещо ново, а механичен сбор от всички интереси на много богатите българи, които много забогатяха по времето на Бойко Борисов и го свалиха от власт, защото се уплашиха от арестите на богати сред тях - като Божков и Бобокови, което ги накара да направят дворцов преврат.

Но за радост, дворцовите преврати често водят до истински промени, защото няма единен център на власт. Сега сме в управлението на олигархията след диктатурата от последните 12 години. Нещо като Украйна след Майдана с украинските олигарси на власт. Мърлява демокрация, която не уважава умните и можещите, но поне не ги репресира директно. Чакат ни големи сътресения в бъдещето, ако ще се “чистим” като общество. Но все пак е някаква стъпка напред.", каза още Гамизов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички