Как България ще изпере 1 млрд. USD на Русия? Горещ коментар

Големият инвеститор всъщност бил Путин

Как България ще изпере 1 млрд. USD на Русия? Горещ коментар | StandartNews.com

“Единият инвеститор е Путин. Това ме притеснява”.

Това заяви разследващият журналист от Bird.bg Атанас Чобанов в предаването “Денят с Веселин Дремджиев” по TV+ и TV1. Включването на Чобанов в предаването беше извънредно, а целта - журналистът да алармира, че има опасност българското правителство да изпере 1 милиард долара собственост на кръгове, много близки до Путин.

“Чрез подставени лица България ще помогне на Путин да изпере 1 милиард долара, като смеси парите, които ще дойдат уж да се инвестират в зелена енергия, с европейски средства, които ще дойдат по Плана за възстановяване. Изключителен скандал!

Как в обкръжението на премиера и в службите не се намира един грамотен човек, който да провери елементарно в Гугъл информацията кой стои зад фонда Gemcorp. Този фонд не е британски. Парите са на руския милиардер Авдолян, който е много близък до Сергей Чемезов, шеф на “Ростех” и дясна ръка на Путин”, посочи Чобанов.

“Едното ми обяснение е наивност - че премиерът и министрите му са изключително наивни хора, които са подведени или тласнати към този подпис от определени среди, които лобират за включването на руски капитали в българската икономика и то в такъв критичен момент”, коментира журналистът.

“Другото ми обяснение е, че самият проект "Продължаваме промяната" е хибриден и много добре са се прикривали до момента”, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай