Изненада! Неочакван кандидат за БНБ

Срокът за номинации за управител на БНБ изтича в края на работния ден в сряда, 23 март

Изненада! Неочакван кандидат за БНБ | StandartNews.com

Лютата битка за шеф на БНБ е към своя край. Повече от два часа в Министерския съвет тече лидерски съвет на управляващата коалиция, свикан от премиера Кирил Петков. 

От "Продължаваме Промяната" изненадващо са внесли номинацията на председателя на парламентарната група Андрей Гюров, предаде "Епицентър". Преди да стане политик, той е бил преподавател по финанси в Американския университет в България. Повече от 15 години е работил на експертни и ръководни длъжности в банкови институции в САЩ и Европа. Зад Андрей Гюров застават само от ПП.

В същото време от "Има такъв народ" продължават да настояват централната банка да бъде оглавена от техния депутат Любомир Каримански. 

Срокът за номинации за управител на БНБ изтича в края на работния ден в сряда, 23 март, след като бе удължен със 7 дни, защото при предишния - 18 март, не бе внесена нито една кандидатура.

Според коалиционното споразумение четирите партии, които съставляват управляващата коалиция, трябва да излязат с единна кандидатура за нов шеф на БНБ, тъй като мандатът на сегашния управител Димитър Радев изтече още миналата година. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай