Изненада! Как РС Македония ще прави правителство у нас

Безпрецедентно единодушие на наши партии

Изненада! Как РС Македония ще прави правителство у нас | StandartNews.com

Безпрецедентно политическо единодушие у нас!

Даниел Митов от ГЕРБ, Георги Свиленски от БСП, Владислав Панев от „Демократична България”, Асен Василев от ПП “Продължаваме промяната” и Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме“ показаха пълно единодушие в предизборен дебат по Bulgaria ON AIR. Те се обединиха около мнението, че българската позиция по отношение на Северна Македония трябва да се запази и да бъде потвърдена в следващото Народно събрание.

Представителите на партиите и коалициите дадоха еднозначен отговор на този въпрос, поставен от Свиленски. Митов от своя стрна попита дали всички са съгласни, че присъединяването на Северна Македония към ЕС е в интерес на България и също получи потвърждение за това от всички участници в дискусията.

Някои наблюдатели започнаха дори да се шегуват, че македонците ще обединят нашите вечно каращи се политици и ще направим дългоочакваното правителство.

Съгласие за външната политика на страната беше демонстрирано и към цялостното присъединяване на Западните Балкани към ЕС. Единствено Асен Василев оправи забележка по този въпрос към Даниел Митов. „Г-н Митов, това не става с козируване”, заяви той и нарече този жест на Бойко Борисов към представители на ЕС „най-срамната сцена, която съм виждал в живота си”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай