Иво Христов: Борисов използва стратегията на огледалото

Инициативен комитет ще издигне кандидатурата на Радев утре, каза евродепутатът

Иво Христов: Борисов използва стратегията на огледалото | StandartNews.com

Румен Радев е безалтернативен като фигура, това не гарантира преизбиране, всичко зависи от това дали хората ще гласуват, да гласуваме след седмица ще бъде безсмислено.

Това коментира евродепутатът от левицата Иво Христов и бивш началник на кабинета на президента Радев пред БНТ.

По думите му Инициативният комитет ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова утре. "В него има над 100 общественици, хора от местната власт, спортисти и др. Имаше хиляди желаещи да подкрепят президента Радев. Българският народ ги издига чрез Инициативен комитет. Много от партиите заявиха своята подкрепа. Подкрепата е широка.

ДПС имат всички основания да се борят срещу президента Радев, защото той постави неудобни за тях въпроси.  ГЕРБ има основания да се бори срещу Радев, той постави неудобни за олигархията.

Борисов използва стратегията на огледалото - "гледаш огледалото, възмущаваш се от това, което сам си направил и го приписваш на друг, това е, което прави Борисов", допълни Иво Христов.

"Лявото и дясното през 2021 г. не са закотвени географски, а са във всички общества. Имаме странен обрат в пропагандата на опонентите, които преди 5 години внушаваха, че президентът Радев е назначен от Москва.

Със способността си да казва „не“ той се движи в тесния коридор между интересите на Великите сили. Президентът се старае да отстоява българския интерес. Това е трудно, но той го прави", добави Иво Христов.

Той изрази категоричност, че "Продължаваме промяната" не е продукт на Румен Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай