Ивайло Вълчев разкри защо не се състоя кабинет на ИТН

Бяхме наивни, политиката се оказа хлъзгава, каза зам.шефът на ИТН

Ивайло Вълчев разкри защо не се състоя кабинет на ИТН | StandartNews.com

Да спечелиш избори и да влезеш в управлението са две различни неща. Едното го решава народът, другото зависи от евентуалните партньори. Това заяви зам.-председателят на „Има такъв народ” Ивайло Вълчев в интервю за бТВ. Той направи анализ защо ИТН не успяха да съставят правителство.

ВИЖ ОЩЕ: Виктория Василева: Срещу ИТН имаше добре планиран сценарий

„Има такъв народ“ направи всички необходими усилия, за да има правителство, но някак останахме неразбрани в опитите си да покажем, че сме готови да управляваме, посочи Вълчев. Бяхме наивни, което в политиката не носи добри резултати, заяви той.

 „Бяхме готови с решения, за наше съжаление те не срещнаха разбирането на тези, които бихме искали да имаме като евентуални партньори“, посочи зам.-председателят на ИТН. По думите му има партии, с които нямат обща база за разговор, а БСП са показали, че могат да водят диалог и да се стига до експертни решения.

Според него след тези избори, каквито и да са резултатите, партиите на протеста вече ще бъдат доста по-готови за диалог.

„Обвиниха ни, че в политиката сме разчитали на истината, което за мен беше странно. Моралът, думата, да си стиснеш ръката с някого, все още значи нещо за мен. Бяхме наивните, които продължават да вярват в това. Политиката се оказа доста по-мръсна и хлъзгава“, коментира Ивайло Вълчев.

„Лошото е, че в един момент човек има два хода - или да продължи да бъде такъв, какъвто е, или да стане като останалите. При единия случай рискуваш да понесеш негативи за това, защото хората искат да видят бързи решения, които да дойдат веднага", допълни още Ивайло Вълчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай