ИТН търси премиер. Каримански каза какъв

Партията на Слави Трифонов няма да върне третия мандат, ще пробва да състави кабинет

ИТН търси премиер. Каримански каза какъв | StandartNews.com

ИТН няма да върне третия мандат, ако президентът Румен Радев реши да го връчи на партията на Слави Трифонов. Това коментира председателят на Бюджетната комисия в НС Любомир Каримански (ИТН) пред журналисти в парламента.

"Аз го казвам и колегите са го казвали, че това е отговорната позиция. Трябва да се вземе и трябва да се направи опит да има правителство, ако това е волята на Народното събрание", категоричен бе Каримански.

"Има такъв народ" не държи премиерът да е от редиците на партията, съобщи Каримански. "Най-добрият подход в случая е да има консенсусна фигура“, допълни депутатът и уточни, че тя може да бъде и от техните редици.

Нека Корнелия Нинова ни каже по време на преговорите дали БСП биха поканили премиер от „Продължаваме промяната“ и тогава ще обмислим позицията си, коментира депутатът изказването на лидера на левицата, че ако те получат третия мандат, ще предложат премиер от "Продължаваме промяната".

Каримански допълни, че на този етап не е имало възможност да бъдат обсъдени тези въпроси, тъй като е имало работа в Комисията по бюджет и финанси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай