Неделя,

ИТН разкри какво ще стане, ако опозицията подкрепи Каримански

От: СТАНДАРТ -
5693
ИТН разкри какво ще стане, ако опозицията подкрепи Каримански
A
A
A

"Не мисля че има интрига в номинациите на гуверньор на БНБ, освен това в коалиционното споразумение няма изрични изисквания да има само един кандидат. Би било нелогично да има само един кандидат. Това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" Виктория Василева от "Има такъв народ".

Любомир Каримански е кандидатура на ИТН още от предишния парламент, подчерта Василева. Но тогава заради липсата на време не се стигна до процедурата за избор на гуверньор на Българската народна банка, уточни тя.

На въпрос дали кандидатурата на Любомир Каримански ще бъде оттеглена, ако той получи подкрепата на ГЕРБ и ДПС, Василева отговори:

"Не виждам защо се прави такава драма от това, че един кандидат може да бъде подкрепен от опозицията. Още повече, ние не сме хора, които могат да влияят върху техните решения и това кого от кандидатите ще подкрепят. заради това ще има изслушване на дамата кандидати в комисията по бюджет и финанси, същият този дебат после ще бъде и в пленарна зала".

ИТН подхожда към принципа да предложи най-подготвените хора за конкретни места, това не означава, че се стремят за всички ръководни места в страната, заяви депутатът.

"Всичко се подлага на динамичен дебат и дискусия, коалицията е изключително жива, говорим помежду си. Може да имаме своите различия и конфликти, но в края на краищата винаги успяваме да излезем здрави от всяка една ситуация", заяви Виктория Василева.

Решението за влизане в НС със зелен сертификат е било едно от решенията, с които ИТН не са били съгласни. Василева не смята, че ситуацията в Украйна ще причини раздор в коалицията, защото ще се търсят възможно най-добрите решения.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички