Петък,

"Инса ойл": Бизнесът няма място в спора между МВР и прокуратурата

От: СТАНДАРТ -
231
"Инса ойл": Бизнесът няма място в спора между МВР и прокуратурата
A
A
A

Петролната компания „Инса ойл“ настоява да не бъде намесвана в политическите дебатиотносно съдебната реформа в България. Това се казва в официална позиция на компанията.

Ето какво гласи позицията на „Инса ойл“:

Представители на правителството испециализираната прокуратура от вчера си разменят в медиите изявления свързани съссигнала, който „Инса ойл“ подаде срещу Вицепремиера и министър на финансите АсенВасилев.

Призоваваме министрите от правителството да спрат със спекулациите и да не намесват петролната компания във войната си с прокуратурата. След подаване на сигнала,„Инса ойл“ ежедневно се проверява от всички съществуващи в държавата контролнифинансови и административни органи. Като компания от петролния сектор се отнасяме сразбиране към работата на държавните институции, но дейността им през последните дни граничи с административен тормоз, създаване на целенасочени пречки в работата нафирмата или е подготовка за предприемане на други мерки, които да доведат доограничаване на нейната икономическа дейност.

В „Инса ойл“ работят над 500 човека, а за изминалата 2021 година фирмата е внесла вдържавната хазна данъци в размер на 730 милиона лева. Ние сме част от икономическата, а не от политическата система в България. От десетки години „Инса ойл“ е партньор напрестижни компании в Европа и целия свят. Уважаваме българските институции ибългарското правителство и за втори път се обръщаме към тях с настояването да неспекулират с името на фирмата.

Настояваме сигналът до компетентните органи да се разглежда по същество, а не като повод за политическа или съдебна репресия къмкомпанията.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички