"Инса ойл": Бизнесът няма място в спора между МВР и прокуратурата

Компанията излезе със специална позиция

"Инса ойл": Бизнесът няма място в спора между МВР и прокуратурата | StandartNews.com

Петролната компания „Инса ойл“ настоява да не бъде намесвана в политическите дебатиотносно съдебната реформа в България. Това се казва в официална позиция на компанията.

Ето какво гласи позицията на „Инса ойл“:

Представители на правителството испециализираната прокуратура от вчера си разменят в медиите изявления свързани съссигнала, който „Инса ойл“ подаде срещу Вицепремиера и министър на финансите АсенВасилев.

Призоваваме министрите от правителството да спрат със спекулациите и да не намесват петролната компания във войната си с прокуратурата. След подаване на сигнала,„Инса ойл“ ежедневно се проверява от всички съществуващи в държавата контролнифинансови и административни органи. Като компания от петролния сектор се отнасяме сразбиране към работата на държавните институции, но дейността им през последните дни граничи с административен тормоз, създаване на целенасочени пречки в работата нафирмата или е подготовка за предприемане на други мерки, които да доведат доограничаване на нейната икономическа дейност.

В „Инса ойл“ работят над 500 човека, а за изминалата 2021 година фирмата е внесла вдържавната хазна данъци в размер на 730 милиона лева. Ние сме част от икономическата, а не от политическата система в България. От десетки години „Инса ойл“ е партньор напрестижни компании в Европа и целия свят. Уважаваме българските институции ибългарското правителство и за втори път се обръщаме към тях с настояването да неспекулират с името на фирмата.

Настояваме сигналът до компетентните органи да се разглежда по същество, а не като повод за политическа или съдебна репресия къмкомпанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай