Понеделник,

Илхан Кючюк с почетно членство от босненската либерална партия

От: СТАНДАРТ -
Илхан Кючюк с почетно членство от босненската либерална партия
A
A
A

На официална церемония в Брюксел, евродепутатът Илхан Кючюк бе удостоен с почетно членство в либералната партия „Наша странка“, която е част от либералното семейство на АЛДЕ. Евродепутатът бе награден с плакет от босненския политик Сабина Чудич.

„За мен е огромно удоволствие да бъда почетен член на партията. Благодаря за подкрепата и доверието, които ми гласувате през годините. Силно вярвам, че Босна и Херцеговина се нуждае от политици с либерално мислене, които да движат страната напред по пътя ѝ към ЕС. Удовлетворен съм от факта, че либералните партии в цяла Европа стават все по-важни участници при формирането на правителства, прилагащи либерални ценности и идеали на практика, точно както правят председателят на партията Един Форто и „Наша странка“ в Сараево. „Наша странка“ ежедневно се бори за демократичните ценности и прави крачки към ЕС. Единствено Европа може да даде импулс за развитие на Босна и Херцеговина и страната има бъдеще в Съюза.“, заяви Кючюк.

Евродепутатът припомни, че гражданите на Босна и Херцеговина са пострадали изключително много от етническия конфликт през 90 -те години и е крайно време страната да направи голяма крачка напред по своя европейски път и много скоро да стане страна кандидатка.

По думите му, за да се постигне успех, трябва да има конкретни реформи, които да са приобщаващи и с участието на цялото население. Европейският съюз винаги е защитавал принципите на плурализъм, приобщаването и откритост на политическите процеси. Това преминава през функционираща гражданска демокрация и преодоляване на болезненото минало на Босна и Херцеговина.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички