Илхан Кючюк с формула за съдебната реформа. Първата стъпка

Вместо политическо говорене и взаимни обвинения, ни е необходима споделена политическа воля, заяви той

Илхан Кючюк с формула за съдебната реформа. Първата стъпка | StandartNews.com

ДПС във всички проявления на законодателната работа - както на национално, така и на европейско ниво, трайно и последователно настоява за диалог, в името на укрепване на българските институции и прилагането на принципите на правовата държава. Това написа във Фейсбук лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк. Той посочи пътя за провеждане на съдебна реформа в България и заяви, че той започва с диалог.

Вместо политическо говорене и взаимни обвинения, ни е необходима споделена политическа воля, заяви Кючюк. И подчерта: „Убеден съм, че единствено с диалог между политическите сили, които наистина търсят трайни отговори за правосъдната ни система, можем своевременно да решим сложната задача, която стои пред нас и да се справим с предстоящите предизвикателства.”.

Ето целия пост на Илхан Кючюк:

ДПС във всички проявления на законодателната работа - както на национално, така и на европейско ниво, трайно и последователно настоява за диалог, в името на укрепване на българските институции и прилагането на принципите на правовата държава.

Вместо политическо говорене и взаимни обвинения, ни е необходима споделена политическа воля. Така ще направим нужните стъпки за ефективни, работещи и устойчиви реформи и механизми за отчетност, в отговор на препоръките на Съвета на Европа, Венецианската комисия, Европейската комисия и евроатлантическите ни партньори.

ДПС нееднократно предлага конкретни промени за гарантиране на върховенството на правото, с които да се преодолеят ограниченията, дължащи се на конституционни пречки. Убеден съм, че единствено с диалог между политическите сили, които наистина търсят трайни отговори за правосъдната ни система, можем своевременно да решим сложната задача, която стои пред нас и да се справим с предстоящите предизвикателства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай