Идва ли драма? Какво поиска ГЕРБ веднага

Да се събори правителството

Идва ли драма? Какво поиска ГЕРБ веднага | StandartNews.com

Въпреки тежката и нестабилна ситуация в световен ГЕРБ смятат, че сега е подходящ България да си събори правителството.

Народният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков прочете декларация от името на групата в Народното събрание. "Нашата цел като опозиция е час по-скоро България да има ново управление. 

Още по време на служебното правителство, ние предупреждавахме за ръста на цените на електроенергията, както и за рисковете, пред които той ще постави българската икономика. В отговор получихме отказ фактът на растящите цени на електроенергията да бъде включен в актуализацията на бюджета за 2021 година под формата на компенсации за бизнеса и потребителите на промишлен ток", каза Биков, цитиран от "Дарик".

По думите му, че през последните месеци, кризата с цената на електроенергията прерастна в мащабна ценова криза, която вече е извън контрола на управлението и с всеки изминал ден увеличава своите поражения върху цялата българска икономика.

„Днес Ви казваме, че оттук нататък, отказваме да проявяваме разбиране към Вашата некомпетентност, безотговорност и липса на какъвто и да било усет за национално отговорно поведение. Считаме, че настоящата формула на управление е не просто неадекватна на ситуацията, а с всеки изминал ден ще нанася все повече щети и поражения на българския икономически, обществен и геополитически интерес. От тази гледна точка, наш дълг е да бъдем безкомпромисна опозиция.

Наша отговорност е да положим усилия, час по-скоро България да има ново управление, което е способно да отговоря на предизвикателствата на кризите. Управление, което използва всяка секунда от времето си за решителни действия, а не за обяснения на поредния управленски гаф. В подобни съдбовни моменти на кризи, българската нация има нужда от единство и възможност да разгърне целия потенциал, с който разполага”, прочете Биков от парламентарната трибуна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай