И Меглена Кунева подаде оставка

Заедно с нея си тръгва цялото ръководство на България на гражданите

И Меглена Кунева подаде оставка | StandartNews.com

София. Лидерът на движение България на гражданите Меглена Кунева подаде оставка от председателския пост заради представянето на изборите. Заедно с нея си тръгва цялото ръководство на ДБГ.

Това е поредна оставка в деня след вота, след тези на ръководството на ДСБ начело с Иван Костов и на председателя на СДС Емил Кабаиванов.

Причината за лошото представяне от движението отдадоха на нездравословната изборна среда. „Няма как да имаме честни избори, когато нямаме свободни медии, в които всяка партия може да представи идеите си", обясни Кунева.

Според нея изборните резултати затвърждават досегашното статукво във властта. „България ще продължи да има парламент, доминиран от ГЕРБ и БСП", каза още тя. Кунева очаква съвсем скоро да продължат и игрите за съставяне на „мръсни коалиции, които да ни управляват".

"Моята оценка е, че днес всички ние загубихме. Загуби нормалността. Осъмнахме отново с един двуполюсен модел. Той се нарича "представени и непредставени". Три милиона и половина от нас емигрираха, отказаха да поемат грижата и отговорността за страната, отивайки да гласуват. Те прецениха, че обстановката е такава, че те няма да могат да дадат информиран и честен вот", каза Кунева на пресконференция на партията.

Тя добави, че не е обмисляла възможността да участва в бъдещо правителство, ако бъдат поканени. „България на гражданите ще продължи да работи за това да убеди хората, че има различна политика, която може да подобри състоянието на страната и ще участва в следващите парламентарни избори", допълни Кунева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай