И заместничката на Цачева с обяснения за апартамент

Изнесената информация е подвеждаща и некоректна, съобщиха от пресцентъра на правосъдното министерство

И заместничката на Цачева с обяснения за апартамент | StandartNews.com

И заместничката на Цецка Цачева – временният министър на правосъдието Десислава Ахладова, влезе в обяснения за апартамента си.

"Във връзка с медийни публикации относно придобит недвижим имот от временно изпълняващия длъжността министър на правосъдието Десислава Ахладова ви уведомяваме, че изнесената информация е подвеждаща и некоректна", съобщиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

Ахладова сключила предварителен договор през 2006 година за покупко-продажба на недвижим имот с фирмата СИСТЕМА ЕООД за построяване на апартамент от 82.30 кв.м. в столичния кв. „Свобода”, според който заплащането се извършва на части, съобразно етапите на строителството, съобщи ПИК.

За да си закупи жилището, Ахладова теглила кредит за срок от 25 години, като част от сумата по договора е платена от банката с нотариален акт за учредяване на договорна ипотека върху правото на строеж и договор за предоставяне на кредит за ремонт и строителство, а остатъкът с нотариален акт от 4 април 2007 г. за покупко-продажба на недвижим имот, изграден в груб строеж, отново с ипотечен кредит от същата банка.

Цената, посочена в двата нотариални акта, е по-висока от сумите, срещу които са придобити жилища със същата квадратура в 8-етежната сграда. Тя надвишава неколкократно данъчната оценка на имота и е релевантна на средните пазарни цени за жилищата, придобити на фаза строителство, в този район на София към 2007 г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай