И Стойнев заговори за промяна в БСП

Трябва нова стратегия, която да изведе партията от опозиция в управление

И Стойнев заговори за промяна в БСП | StandartNews.com

 

На БСП ѝ трябва нова стратегия - лидер, който ще изведе партията от положение на опозиция в управлението. С тези думи в "Неделята на NOVA" зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев намекна, че социалистите се нуждаят от промяна на кормилото на столетницата.

„Корнелия Нинова изведе партията от 14% на 24% доверие. Изведе кандидатурата на Румен Радев и той спечели изборите. Но не само тя, и Кирил Добрев беше там“,припомни Стойнев като каза, че избора ще направят социалистите на вътрешнопартийните избори на 26 април.

Стойнев коментира и ситуацията в здравеопазването на фона на заплахата от коронавирус и протеста на медицинските сестри.

„Важно е хората да бъдат спокойни. На пътя се умира много повече, отколкото от коронавирус. А и специалистите казват, че не е толкова опасно”, каза социалистът.

Той разкритикува управляващите за показността на брифингите на кризисния щаб, а в същото време ги обвини, че защитни облекла ще се шият тепърва.

По думите му тези облекла вече е трябвало да са готови. Според Стойнев обаче паниката е по-опасна от вируса. Стойнев защити медсестрите, които окупираха залата в парламента, защото според него техните искания са от повече от година и половина, но няма диалог.

Социалистът поиска оставките на здравния министър и на шефката на здравната комисия в НС.

Бившият енергиен министър коментира и намаляването на цената на руския газ с 40%. "Добра сделка. Но тя показа колко е хубаво да бъдеш член на ЕС и когато ЕК помага", каза Стойнев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай