Хинков и директорът на Пирогов се срещнаха, какво се разбраха

Какво следва

Хинков и директорът на Пирогов се срещнаха, какво се разбраха | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Здравният министър и директорът на „Пирогов” се срещнаха лице в лице след искането на Христо Хинков Валентин Димитров да бъде сменен. На продължилата два часа среща са били обсъдени финансовите проблеми на болницата и необходимостта от промяна на статута ѝ на търговско дружество. Все още се чакат данните от проверката на агенцията за финансова инспекция и прокуратурата. Именно от тях ще стане ясно дали действително директорът на най-голямата спешна болница е допуснал нарушения или министърът е сбъркал в преценката си.

„Намираме обща допирна точка и това е „Пирогов”, трябва да се запази имиджът на „Пирогов”. Подкрепям д-р Димитров, че такива смени наистина разтрисат „Пирогов”, но аз, за съжаление, нямам друга опция, освен това, което съм направил”, заяви Христо Хинков, предаде Нова.

„Болница „Пирогов” е в добро финансово състояние и е стабилно, няма никаква заплаха за населението на София и цялата страна. Относно нашия задочен конфликт, разминаване с Хинков, има оторизирани органи, аз нямам притеснение, ще изчакам да преминат всички проверки, които са извън структурите на МЗ – ако съм извършил някакво нарушение, аз съм достоен човек и ще си понеса наказанието за това!”, заяви Валентин Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай