Хасан Азис: След всеки катарзис, ДПС излиза по-силна

Хасан Азис: След всеки катарзис, ДПС излиза по-силна   | StandartNews.com

Хасан Азис, който управлява най-важната организация на ДПС и е лоялен на Доган признава в интервю пред Десислава Ризова, че ако бившият лидер Местан създаде нова партия, то логично тя би трябвало да тръгне именно от Кърджали. Той препоръчва да следим дали външен фактор няма да подпомогне създаването на нова партия в България.

Разцепление в ДПС няма да има. Най-малкото, защото все още няма яснота ще прави ли Лютви Местан свой политически проект или не. Тоова заяви кметът на Кърджали Хасан Азис пред бТВ.

В партията много бързо се задейства този инстинкт за самосъхранение на ДПС. След всеки един катарзис, ДПС излиза по-силна като организация, смята Хасан Азис.

Каквото и да се случва в движението обаче, той очаква то да тръгне именно от Кърджали, тъй като градът се превърна в стратегическо място.

„Най-малкото трябва да има нещо, което също трябва да бъде внимателно следено не само от партийните структури, но и от цялата общественост, включително медиите, за другия външен фактор, който евентуално ще катализира по един или друг начин процесите за евентуалното създаване на нов да кажем политически проект", смята Азис. 

Според него, в ДПС започва един още по-сложен процес - изборът на председател на партията през април. Засега не е ясно кой ще е той и на какви критерии трябва да отговаря. И все пак, селекцията вече е започнала. Ще се търси човек, който да е приет от всички.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай