Хасан Азис : ДПС ще определи кой ще е следващият президент

Хасан Азис : ДПС ще определи кой ще е следващият президент | StandartNews.com

ДПС е напълно готово не само за избори, но и за участие и стабилност в управлението на страната. Докато другите партии ще издигнат кандидати за президент, ДПС ще посочи кой ще бъде следващият президент". Това заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали Хасан Азис на разширено заседание на Областния съвет на ДПС. Той подчерта, че политическата мисия на ДПС е да генерира стабилност и единство в партията, заедно с другите райони в страната, съобщава 24rodopi.com.

„ГЕРБ навлиза в нов етап на политически чистки във всички структури в областта. Местната власт се намира в политическо менгеме на ГЕРБ и единствената й алтернатива е да управлява с Европейския съюз", заяви още Хасан Азис. Кърджалийският елит на ДПС се събра в комплекс „Маказа" край Момчилград. Домакини на събитието бяха евродепутатът Неджми Али и Областният съвет на ДПС.

Присъстваха народният представител и член на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, областният лидер на ДПС Изет Шабан, народният представител Салиха Емин, кметове на общини, председатели на ОбС на ДПС от областта и на законодателните органи. Тук бяха още областният лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам, всички председатели на МДПС от областта, Фахри Ватансевер, представител на ДПС в Истанбул.

Зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали Хасан Азис изтъкна, че партията е набелязала вече няколко опорни точки за политическия пъзел преди новия политически сезон. Той подчерта, че някои от важните политически процеси, които предстоят са президентските избори наесен, искане за предсрочни парламентарни избори, "Радини вълнения" около новия политически проект и за състоянието на местната власт.

„Никоя политическа партия не може да събере на едно място в разгара на лятото 200 младежи", заяви още Хасан Азис.

По време на събитието бе направен политически анализ на областта и бе изтъкнато, че структурите на ДПС са единни и не се влияят от политическите процеси, насочени срещу тях.

Младежката организация на Движението потвърди, че за тях няма политическа лятна ваканция и че младите хора твърдо стоят на позициите си като членове и симпатизанти на МДПС.

Народните представители Ердинч Хайрула и Салиха Емин запознаха актива на Движението с парламентарната работа и важните моменти в новия политически сезон, както и с успешно проведените срещи в съседна Турция, а именно в Истанбул, Бурса, Измир, Тракия и Мармара.

Евродепутатът Неджми Али запозна присъстващите с динамичните политически процеси в Европейския съюз, като изтъкна тяхната сложност и влиянието им върху страните членки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай