Горанов с премиерски подарък за Пловдив

Горанов с премиерски подарък за Пловдив | StandartNews.com

Премиерски подарък получи Пловдив от финансовия министър Владислав Горанов. Държавата даде на общината своя дял в "Свободна зона"АД. Това са 141 988 броя акции, които представляват 46,4%. Общината има 37% и така става мажоритарен собственик на една от най-печелившите фирми в региона.

Подаръкът за Пловдив дойде навръх рождения ден на премиера Бойко Борисов. Горанов и кметът Иван Тотев подписаха споразумението.

"Да е жив и здрав премиерът. Благодарим му за този подарък", каза Тотев. С 1,7 милиона лева разполага "Свободна зона", а площите й са отдадени на 100%, съобщи той. Предвижда се да бъдат присъединявани общински имоти и така площта ще расте. Там ще могат да се развиват и производствени предприятия, не само складови бази. Горанов посочи, че това е вторият голям за Пловдив проект, който държавата подпомага след многофункционалната спортна зала "Колодрума". "За нас бе приоритет завършването на изгорялата голяма сцена на Драматичния театър в Пловдив, като добре сте дошли на предстоящото представление на Камен Донев", каза министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай