Сряда,

Голяма изненада от Радостин Василев! Решението

От: Редактор -
3045
Голяма изненада от Радостин Василев! Решението
A
A
A

Радостин Василев, който е депутат от "Продължаваме промяната", е размислил и няма да даде доброволно имунитета си, който прокуратурата му поиска заради подозрения за заплахи срещу бившия депутат от ИТН Христинка Иванова.

Вместо това специална временна комисия в парламента ще изяснява казуса, пише 24 часа.

През април прокуратурата поиска НС да свали имунитета на Василев, след което той написа в социалните мрежи: "Главният прокурор Иван Гешев поиска от Народно Събрание моя имунитет заради това, че преди година разговарях емоционално с мой колега депутат по телефона“. Тогава Василев пусна във фейсбук и плакат  “Не ме е страх да се откажа от имунитета си”. 

В края на 47-то НС Василев, който дотогава бе министър на спорта от квотата на Слави Трифонов, реши да напусне партията и опита да отцепи ще депутати от бившата си партия. Оказа се , че Христинка Иванова е била една от агитираните от Василев, а зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов дори публикува записи, които според него уличават Василев.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ е внесъл предложение за създаването на временна комисия, която да разгледа казуса с Василев.

 

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com