Разкритие от Гълъб Донев! Кой може да манипулира кода на машините

"Лукойл" ще спре работа, ако не получи разрешение от ЕК да изнася продуктите си от петрола, смята служебния премиер

Разкритие от Гълъб Донев! Кой може да манипулира кода на машините | StandartNews.com

Служебният премиер Гълъб Донев недоумява как може да се твърди, че един човек може да държи кодовете за машините за гласуване и да манипулира вота.

„Няма как един човек от политическа партия да държи кода и да манипулира изборите. Това не е една флашка, която се разнася напред-назад. Това е една сложна система“, заяви Донев в кулоарите на парламента.

И допълни, че „тези прословути кодове“ са били достъпни за всички политически партии, които заявят желание и се запишат да присъстват на отварянето на кодовете.

„Един код е доста сложен механизъм, доста дълъг, в хиляди страници, така че тези, които имаха достъп и можаха да видят как работят машините, дали по някакъв начин могат да бъдат манипулирани резултатите, бяха там. И съответно ЦИК проведе това абсолютно прозрачно пред медиите“, допълни още служебният премиер.

„Така че не разбирам конфликта, който възникна“, отсече той. Но подчерта, че е право на прокуратурата да се самосезира.

Донев се коментира възможността да продължи да бъде служебен премиер, ако в 48-о НС не може да се състави правителство с аргумента, че това е решение на президента Румен Радев.

„Вярвам в разума и в отговорността на НС да обедини своите усилия върху формирането на парламентарно мнозинство и коалиция, която да работи върху всички проблеми на българските гражданите“, обоснова се той. И настоя депутатите да работят за решаването на важните проблеми на гражданите, свързани с бюджета, парите на НОИ и НЗОК, социалните политики, исканията на хората с увреждания и изобщо на всичко, за което депутатите говорят от трибуната.

Колкото до забраната за износ на продукти, произведени от руски петрол от „Лукойл“, Донев разясни, че в момента разговарят с ЕК по тези въпроси. Той е категоричен, че ако въпросният износ не бъде разрешен за трети страни, рафинерията ще спре да работи, тъй като няма как да държи задръстени складовете си, без да има възможност да пласира продукцията си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай