Понеделник,

Гласуват в НС новия подуправител на БНБ

От: Редактори -
A
A
A

Парламентът ще избере днес новия подуправител на Българската народна банка, който ще ръководи управление „Банков надзор“. Това предвижда проектопрограмата за работа на Народното събрание. Избор на нов подуправител се наложи след оставката на Димитър Костов. Единственият кандидат за поста е Радослав Миленков, който в момента ръководи Фонда за гарантиране на влоговете в банките. На 8 март парламентът прие процедурните правила за условията и реда за предлагането на кандидат за подуправител-ръководител на управление „Банков надзор“ на БНБ.

Народните представители ще разгледат и Проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагането на кандидат за заместник-председател, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност“, и на кандидат за заместник-председател, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, на Комисията за финансов надзор, представяне и публично оповестяване на документите и изслушването на кандидатите в Комисията по бюджет и финанси, както и процедурата за избор от Народното събрание.

По време на петъчното заседание е предвидено и изслушване на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков относно предприетите и планирани мерки, нови услуги и действия на пазара на труда, в това число и мерките за повишаване на предлагането и качеството на работната сила и намаляване на несъответствията на пазара на труда.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички