Гешев изригна! Посочи откъде се управлява държавата

Много тежки думи на бившия главен покурор

Гешев изригна! Посочи откъде се управлява държавата | StandartNews.com

Държавата се управлява от задната седалка на джипове. Никоя прокуратура и никой главен прокурор в света не могат да се преборят с корупцията и с кражбите, когато са държавна политика.

Това мнение изрази бившият главен прокурор Иван Гешев пред БНР.

По думите му няма как да се постигне справедливост, когато управляващите политици и икономическите кръгове зад тях воюват и не искат да има справедливост. Същото важи и когато МВР не разкрива престъпления, а воюва с прокуратурата, когато парламентът променя закони в интерес на олигарсите, допълни Гешев.

Политиците, освен че са некомпетентни, корумпирани и зависими, но създават съзнателно некачествени закони и се опитват да контролират съдебната власт, за да продължат да крадат, обясни бившият главен прокурор.

Според него причината за отстраняването му е изтекла информация, включително и по "Барселонагейт".

"Бях отстранен в нарушение на закона и Конституцията, докато летя със самолет, за да дам информация на Европейския парламент. Това го направиха партиите "политически боклук", които контролират ВСС. В юридически смисъл случилото се е прецедент и безобразие. Ако е вярно, че не съм си свършил работата, че съм зависил от някоя партия, още щях да съм главен прокурор. След като съм отстранен, значи съм си вършил работата."

През последните години трите вида власти - в нарушение на принципа на разделение, са се слели, подчерта още Гешев. И допълни- целта под идеите за реформи, справедливост, европейски ценности и промени в Конституцията, е само една - прокуратурата и съдът да бъдат овладени. И защо?

"За да може, като се краде, да се краде безнаказано", убеден е Иван Гешев.

За "Справедливост за България" той посочи, че е родолюбиво, патриотично, консервативно движение с цел - България да бъде отново силна.

"Няма да разчитаме на олигарси. Нямаме финансиране. Ще направим сметка, за да могат нашите съмишленици да ни помогнат. Съмишленици са тези, които вярват в България. Ще се доверя на хора, които в името на България, са готови да поемат риск", посочи Гешев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай