Германия ще подкрепи приемането ни в Шенген

Винаги е имало фалшиви новини, но сега кампаниите стигат до милиони хора за секунди, твърди Андрей Ковачев...

Германия ще подкрепи приемането ни в Шенген | StandartNews.com

„Двуетапното приемане на България в шенгенското пространство ще бъде подкрепено от Германия“, каза днес в интервю за „Неделя 150“ по БНР евродепутатът Андрей Ковачев.

Кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия има ясна визия за спокоен, сигурен и проспериращ европейски континент. Манфред Вебер критикува политиката на Орбан по отношение на Централноевропейския университет. Той е за прекратяване на „Северен поток 2“, въпреки че е от Германия, подчерта Ковачев.

„Трябва да имаме единна външна политика. Смятам даже, че трябва да тръгнем към директен избор на президент на ЕС. Имаме силни президенти на САЩ Русия, Китай, а бавно взимаме решенията в ЕС“, смята Ковачев.

Той отбелязва, че има спекулация със страховете и грешките на основни играчи в ЕС, „особено на Ангела Меркел, която не успя да обясни, че не казва добре дошли на всички имигранти по света“.

„През 2015-а тя помогна на Орбан и на австрийския канцлер. Но те направиха комуникационна грешка. Информацията беше опровергана, а белята беше направена.“

Ковачев допълни, че „винаги е имало фалшиви новини, но сега кампаниите стигат до милиони хора за секунди“.

„Ако не сме критични и не проверяваме източника на информация, много лесно бихме вярвали на невероятни неща. Много често това са хора, които излизат на улицата“, обясни евродепутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай