Герджиков реши съдбата на ГЕРБ и Бойко

Политикът с коментар за ситуацията у нас

Герджиков реши съдбата на ГЕРБ и Бойко | StandartNews.com

ИТН се яви на поправителен изпит - друг е въпросът защо се стигна до бламирането на Николай Василев за премиер. Той би бил великолепен премиер, той е специалист, малко прекалено десен. Това заяви проф. Огнян Герджиков, бивш служебен премиер, пред БНТ.

Според Герджиков исканата приватизация на Българската банка за развитие (ББР) е грешка, защото трябва да има една банка, която е държавна, а не само частният интерес да е водещ.

"НДСВ имаше и продължава да има много качествени кадри и направени немалко неща", смята той. А всеки, който е бил високо във политика, формулира в себе си омраза, смята Герджиков за критиките към Василев.

На въпрос дали би се кандидатирал за премиер, той отговори, че по-скоро би летял до Марс.

Относно подхода към президентска република - за него означава промяна на Конституцията, което не става лесно и не се задава и не е необходима, смята относно предложенията на партиите Огнян Герджиков. През годините доказахме, че управлението на държавата ни се отдава трудно", добави обаче Герджиков.

Служебното правителство е добро. "Имам резерви към двама-трима министри, но министърът на икономиката, премиерът, финансовият премиер са великолепни, каза Герджиков. Той е разочарован от здравния министър д-р Стойчо Кацаров заради това, което направи с директора на "Н. Пирогов" - Асен Балтов.

Не може да се лишаваме от най-качествените си хора, това е безобразие, категоричен е той относно отстраняването на д-р Балтов от шефското място в "Пирогов".

Герджиков е убеден на 99.99%, че искането за предсрочно отстраняване на Иван Гешев няма да мине, защото преди години е бил избран от същия ВСС.

ГЕРБ няма да се примири, защото Бойко Борисов е много амбициозен, защото би взел първа роля в нашия кабинет, но като че ли ерата ГЕРБ като водеща политическа сила е в историята, каза той и веднага уточни, че не е категоричен и може и да се лъже.

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай