ГЕРБ сезират прокуратурата за изказването на премиера

ГЕРБ сезират прокуратурата за изказването на премиера | StandartNews.com

София. Народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че ще сезира главния прокурор заради изказването на премиера Пламен Орешарски, че ще освобождава държавни служители, които участват в антиправителствените протести, съобщи Нова ТВ. „Лицето на омразата организира в момента митинг в подкрепа на правителството в София", каза Атанасова.

Вчера премиерът обяви, че се опитват да освободят администрацията от политически пристрастни фигури. „Стремим се да подбираме най-добри кадри - сигурно невинаги успяваме, за да можем да освободим администрацията от политически пристрастни фигури. Досега има няколко случая - обществото разбра, че са преки участници на случващото се пред тази сграда или други, за които има оперативни данни", заяви Пламен Орешарски.

В съботния ден двете управляващи партии БСП и ДПС организираха безпрецедентен митинг в центъра на столицата. Близо 75 000 души, по данни на полицията и организаторите, се събраха в София, за да изразят подкрепата си към кабинета "Орешарски". 

По същото време в Пловдив ГЕРБ бяха свикали своите симпатизанти, за да поискат оставката на правителството и дапокажат, че техните митинги са различни от антиправителствените протести, които се провеждат от юни месец насам. Управляващите обвиняват ГЕРБ, че стоят зад недоволството на студентите. Опозицията събра около 15 000 членове и съмишленици на партията на централния площад в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай