ГЕРБ приключи с ДСБ

ГЕРБ приключи с ДСБ | StandartNews.com

ГЕРБ вече няма да се занимава с хората на ДСБ във властта. "Темата е приключила за нас", отсякоха лидерът на управляващата партия Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов след заседанието на ПГ на ГЕРБ. Поводът премиерът да отиде при депутатите си бе декларацията им, прочетена миналата седмица от Цвета Караянчева, с която те настояват Борисов лично да им обясни докога ще търпи в управлението обявилите се за опозиция хора на Радан Кънев.
Зловещият атентат в Брюксел обаче промени изцяло дневния ред на заседанието.

"Занимавахме се със сериозни работи. Бракоразводни дела не ме интересуват", каза Борисов след срещата. Така той индиректно коментира и думите на Радан във фейсбук. Тъмносиният шеф сравни отношенията ГЕРБ - ДСБ с дело за развод и като обидена булка заяви: "Няма да ни върнете вкъщи."

"Български граждани няма да ни простят да се занимаваме с подобни теми, които не кореспондират с реалността днес", обясни и Цветанов. Той изрази общото мнение на ГЕБ според което темата "ДСБ" е маловажна на фона на трагедията в сърцето на Европа. "При терористичните актове в Брюксел няма как да влизаме в теми, които са абсолютно маловажни на фона на случващото се в Европа. Много хора днес вече ги няма на този свят. Предприемат мерки са сигурност, има огромно безпокойство във всички институции в цяла Европа. И темите, които трябваше да дискутираме, са абсолютно маловажни", обясни Цветанов. Той увери, че ПГ на ГЕРБ стои твърдо зад министър-председателя Бойко Борисов и неговите кадрови решения. "За всички тези сигнали, които имаме, ние сме го информирали, той ни съобщи, че е назначил проверки и след тях ще вземе определените управленски действия", разкри зам.-шефът на партията.

"Парламентарната група е много единна, много стабилна и се ангажира с всичко, което прави правителството. На фона на това, което се случва в Европа и огромните отговорности, които има партията и управлението, няма нищо, което да заслужава коментар", заключи и премиерът Борисов. Той подчерта, че имат подписано споразумение за коалиция с Реформаторския блок, а други две политически сили ги подкрепят. И не желае повече да коментира по тази тема. Той бе категоричен, че няма да подписва никакъв анекс. На излизане от парламента Борисов се обърна към Цвета Караянчева, която прочете декларацията на депутатите от ГЕРБ за отстраняването на кадрите на ДСБ: "Цвети, и ако стане нещо, не ме изненадвайте моля ви".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай