ГЕРБ отказа да разследва френските парашутисти

ГЕРБ отказа да разследва френските парашутисти | StandartNews.com

София. Няма да има разследване за случая с френските парашутисти от село Коиловци. Това отсече мнозинството в mарламнета. ГЕРБ отхвърли искането на левицата да се създаде временна комисия за проучване на инцидента с чуждите разузнавачи.

На 16 октомври в землището на село Коиловци се приземиха френски разузнавачи. Те бяха набити от местните българи. Първоначално инцидентът беше потулен, по-късно обаче за него разгласиха френските медии. Тогава от БСП поискаха да се направи разследване, тъй като това е "пробив в сигурността ни".

Инцидентът показва много тежки проблеми в националната сигурност на България, страната е разграден двор, заяви Румен Петков. Според него в случая има незаконно проникване на чужденци, което е придружено с разнасяне на наркотици и опит за убийство на българин.

С джипа, с който са били, те са тръгнали срещу българските граждани с цел да ги смажат и в резултат българските граждани са арестувани за 24 часа, чужденците са отведени в болница от полицията, обясни Петков.

Полицията е останала пред вратата, след като французите вече са били навън, за да заблудят журналистите и българските граждани, допълни той.

Инцидентът с петимата френски парашутисти ще бъде обсъждан от парламентарната комисия за контрол на Държавната агенция "Национална сигурност" на заседание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай