ГЕРБ: Областният управител на Силистра е следствен

Насуф Насуф уреждал със заменки осъден вече депутат от ДПС

ГЕРБ: Областният управител на Силистра е следствен | StandartNews.com

Силистра. Назначеният от кабинета "Орешарски" областен управител на Силистра Насуф Насуф е следствен и поставянето му на губернаторския пост е скандално. Като кмет на Главиница той многократно е нарушавал закона и общината и сега търпи щетите от неговото осемгодишно управление. Това обяви в Силистра депутатът от ГЕРБ Стефан Господинов, който заедно със съпартиеца си Рашко Денев, общински съветник от Главиница представиха пред журналисти документи за нарушенията на новоназначения областен управител.

Според хората на Бойко Борисов докато е бил кмет, Насуф уредил със заменка осъдения вече за злоупотреби с европари депутат от ДПС Гюнай Сефер. Той получил 11 дка земи в резервата край езерото "Малък Преславец" срещу нива в равнината на село Падина. Насуф раздавал концесии за кариери след конкурси, в които участвал само по един кандидат и подписвал договори за отдаване на мери, без да е споменато името на контрагента.

Има доклад на службата за държавен финансов контрол, в него са посочени и глобите, с които е наказван кметът. Коалиционните партньори на ДПС, в лицето на депутата социалист Антон Кутев обаче, не виждат проблем в нарушенията на Насуф и предричат че "досъдебното производство срещу него ще бъде прекратено". Ако Кутев знае как ще свърши независимото разследване, преди то да е приключило, става дума за натиск върху съдебната власт, категоричен бе опозиционният депутат Стефан Господинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай