ГЕРБ обеща: Цената на тока няма да се вдига

ГЕРБ обеща: Цената на тока няма да се вдига | StandartNews.com

Социалистите искали да свалят кабинета Борисов 3 и плашели хората с поскъпването на тока. Държавата няма да допусне да поскъпва електричеството. Това заявиха от ГЕРБ, като изразиха възмущението си от включването на БСП в протеста срещу продажбата на ЧЕЗ.

Социалистите обявиха, че се включват в протест утре от 11 часа пред Министерския съвет. От ГЕРБ ги обвиниха, че им вменяват вина и се опитват да яхнат вълната. "Това е апогеят на това, че опозицията иска да свали българското правителство. Защо манипулират обществото?", заяви Валентин Николов от ГЕРБ. Двамата с Александър Иванов припомниха, че БСП е имало възможност да си върне приватизираните ЕРП-та, но не са го направили, когато са управлявали през годините.

И дори изредиха трима социалисти, които бяха министри и зам.-министри в кабинета на Сакскобургготски, като един вид представители на БСП, които също носят отговорност за раздържавяването на ЕРП-та. Цитирани бяха покойният Димитър Калчев, както и вицепремиерът Костадин Паскалев и зам.-министърът на земеделието тогава Меглена Плугчиева.

От ГЕРБ припомниха и имена на социалисти като Антон Кутев и Валери Жаблянов, които са били, съответно, в борда на ЧЕЗ и на ЕОН.

"Нямат ли главна роля в това нажежаване на напрежението, не е ли провокирано? Това за мен е организиран начин да се свали правителството, и то незаконно", възкликна Николов, като припомни израза "с кръв го взехме, с кръв ще го дадем".

"Държавата ще се противопостави с всички средства на всяко самоволно искане за вдигане на цената на тока", декларира Николов. "Категорично няма да има вдигане на цената, нито ще влезе в цената на тока, който и да е купувачът на ЧЕЗ и неговите лихви", обясни депутатът от енергийната комисия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай