Събота,

ГЕРБ обеща на селски кметове минимален праг на финансиране

От: Администратор -
A
A
A

Кметове на малки населени места от различни политически сили се срещнаха с ръководството на ГЕРБ в парламента, за да помолят за гарантиран финансов праг, така че да не пишат докладни и да не ходят за всяко кило пирони до кмета на общината.

Освен това нерядко имало и разногласия между селските кметове и кметове на общини чисто на политическа основа. Това съобщи шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, като призова да не се правят спекулации кой от присъствалите на срещата кмет от коя партия е, защото са от различни политически сили. Един от присъстващите, например, беше кметът на Калофер, който е независим, подкрепен от БСП.

Цветанов заяви още, че ще се анализира не само евентуалният финансов праг, но и праг за избираемост. Кметовете от УС на сдружението настояват този праг за избори да бъде до 100 души, уточни Менда Стоянова.

Преди всичко обаче ще се създаде работна група с участието на представители на изпълнителната и законодателната власт, с представители Националното сдружение на кметовете на кметства, за да можем да решаваме проблемите и да търсим формата при гласуването на бюджетите за гарантиран праг, който да бъде на разположение на кметствата, заяви Цветанов.

"Има кметове на кметства, които не са получили нито един лев добавка за закупуването на строителни материали или за решаването на най-неотложните проблеми на местните хора", коментира лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички