ГЕРБ настоява ръководството на МВР да подаде оставка

ГЕРБ настоява ръководството на МВР да подаде оставка  | StandartNews.com

София. Призоваваме ръководството на МВР да подаде оставка колкото може по-скоро, за да спре тази реформа, която не се желае от служителите на МВР. Това заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов на пресконференция на партията.

„Повече от няколко месеца законопроектът за МВР стоя на трупчета. На пух и прах беше разбита тезата, че това е най-социалният закон. Пенсионирани бяха десетки, а може би и стотици служители, дори ненавършили 50 години", продължи той.

„Бе променена структурата на закона, за да бъдат осъществени неща, които предупреждавахме, че не трябва да се случват по никакъв начин. В закона няма структурни звена. Какво ще се случи с дирекция „Български документи за самоличност", с дирекцията „112"? Не получихме отговор. Бе унищожено конкурсното начало", коментира още Ципов.

Управляващото мнозинство трябва да приеме наложеното вето, за да не се стига до влизането в сила на този закон, категоричен бе Ципов.

„Този парламент не трябва да приема законодателство, което ще носи последствия за следващо правителство. Надявам се на днешния пленум да дадат точната дата за предсрочни избори. Според нас, не трябва да е по-късно от 29 септември", каза от своя страна заместник-председателят на партията Цветан Цветанов.

Шефът на Сметната палата да подаде оставка

„Най-нормално е г-жа Руменова да подаде оставка като председател на Сметната палата", каза Димитър Главчев. Такива важни законопроекти като този за Сметната палата не трябва да бъдат приемани в рамките на този парламент, допълни той.

С голяма изненада научаваме, че утре в дневния ред най-вероятно ще има избор на членове на Сметната палата, каза още Главчев и продължи с думите: „Никога не сме участвали в назначенията в Сметната палата. Смятаме, че това е независим орган. В Сметната палата има експеримент „Цонев-Гечев" – това са вносителите. Не трябва законът да се развие в този му вид".

Цветанов: Да има избори до 29 септември

До 29 септември трябва да се проведат предсрочни избори, каза Цветан Цветанов на пресконференцията на ГЕРБ. „През август да правиш избори или кампания не е сериозно. Призивът ни за максимално бързо провеждане на предсрочни парламентарни избори е продиктувано с една цел – да може по-бързо да започне да работи държавата", каза още той, цитиран от "Фокус".

Националната сигурност е под заплаха

„За първи път можем да кажем, че имаме отново заплаха за националната сигурност, защото корпоративните интереси, задкулисието са в състояние днес да си купят изборите и да си купят едно управление. Затова настояваме за провеждане на референдум, за да може след парламентарните предсрочни избори и разглеждане резултата на референдума да започне промяна на Конституцията, промяна на законодателството и въвеждането на електронно гласуване и задължително гласуване", каза още Цветанов.

Искат изслушване на Орешарски и Стойнев за "Южен поток"

Има разминавания в позициите на премиера Пламен Орешарски и министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев за "Южен поток". Затова двамата трябва да бъдат изслушвани в парламента, поискаха от ГЕРБ. Когато важен геостратегически проект не е съобразен с изискванията на Европейската комисия и ЕС, той носи пряка заплаха за националната сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай