ГЕРБ: Нападките срещу нас са жалък опит

ГЕРБ: Нападките срещу нас са жалък опит | StandartNews.com

София. „Нападките към ГЕРБ за злоупотреби в енергетиката и сигнали до прокуратурата са жалък опит от страна на управляващите да бъде изместено общественото внимание от по-високите сметки на ток". Това съобщиха от пресцентъра на партията по повод нападките към партията за злоупотреби в енергетиката.

„Наслушахме се на хвалби, как токът е намален с 5%, а всъщност хората масово се оплакват от по-високи сметки през август, на които управляващите не могат да дадат обяснение. Прокламираната война за справедливост в стил Робин худ, е евтин пиар за пред обществото, докато междувременно се изнася ток на крайна цена на границата с десетки левове по-ниска от средната в последните години. В изказването на енергийния министър се бъркат понятия за разполагаемост по дългосрочни договори и ангажименти по тях от една страна и студен резерв за сигурност на електроенергийната система от друга", пише още в позицията на ГЕРБ.

"Проектът "Белене" бе спрян от правителството на ГЕРБ на 31 март 2012 г. Управляващите трябва да заявят ясно своите намерения по този въпрос пред обществото, а не колко ги тревожи арбитража, освен, ако не смятат да използват това като оправдание. Тезата за нов икономически анализ на проекта е смехотворна при положение, че БСП агитираше за строителство на централата и обещаваше евтин ток. Ако не са били уверени в икономическите си анализи защо подведоха хората и принудиха държавата да похарчи 14 млн. лв. от парите на българските граждани за референдум? Защо през 2006 г. подписаха споразумение с Атомстройекспорт? Внушенията на новата Тройна коалиция за продължаващи дейности по проекта обслужват чужди интереси и отслабват позицията на България в арбитража", уточниха от партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай