Вторник,

ГЕРБ иска президентът да разсекрети разговора с руския патриарх

От: Администратор -
A
A
A

ПГ на ГЕРБ призовава президента, поради големия обществен интерес, да разсекрети стенограмата от разговорите си с руския патриарх Кирил, за да се разсеят съмненията има ли разминаване в националните позиции, изразени при премиера и при държавния глава. Това обяви в кулоарите на Народното събрание Тома Биков.

"Надяваме се, че като човек с ястребско поведение като ястреб да е защитил българската национална позиция", заяви Биков. И каза, че ние сме благодарни на руската армия, но отбеляза, че в нея са участвали също български опълченци и други националности.

Биков припомни, че вече е имало прецедент с разсекретяване на стенограма от събитие при държавния глава - от КСНС. Това е по-секретно заседание, отколкото публична на практика среща между държавния глава и патриарха, смята депутатът.

Надяваме се страната ни да е имала национална позиция от всички институции при честванията на 140 години от Освобождението, коментираха от ГЕРБ.

Зам.-председателят на ПГ на партията Красимир Велчев припомни срещата на министър-председателя с руския гост и думите на Борисов по повод на 3 март. Премиерът, цитира изказването му Велчев, благодари на руските воини и българските опълченци, и на всички, които са оставили костите си и са дали кръвта си за свободата на България, и изброи - Полша, Финландия, Украйна, Молдова, Сърбия и Черна гора.

Според него след разговорите на Румен Радев и патриарх Кирил е останало в пространството нещо неизказано и неизяснено.

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички