ГЕРБ инвестира повече в образованието в сравнение с Тройната коалиция

ГЕРБ инвестира повече в образованието в сравнение с Тройната коалиция | StandartNews.com

С 1,9 млрд. повече в сравнение с управлението на Тройната коалиция са средствата, които ГЕРБ е инвестирала в образованието през последните три години и половина. Това заяви Милена Дамянова на среща с учители. В дискусията по проблемите на българското образование се включиха и кандидатите за народни представители от листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков и Димитър Главчев.

"От инвестициите в човешките ресурси зависи икономическото развитие, както и високите доходи. Основен акцент от политиката на ГЕРБ е провеждането на интегрирана политика от детската градина до университета. Искаме да завършим това, което започнахме заедно", каза Дамянова. Тя обясни, че такава никоя партия няма да направи такава мащабна реформа в
образованието.

Пред учителите Дамянова обясни, че образованието, науката и иновациите са основен приоритет в програмата на ГЕРБ.Нов закон за училищното и предучилищното образование, нови училищни програми, както и изцяло нова концепция на образованието, са едни от промените, по които тя смята да работи за в бъдеще.

"Ще увеличим съсредоточаването на публичните разходи в този сектор", каза Милена Дамянова. Тя допълни, че до 2009 г. никой не е имал политическата воля, за да признае незадоволителните резултати в тази сфера.

„От тази учебна година имаме въведено предприемачество в 80% от училищата. Предвидили сме национална програма за финансиране на ученически и студентски учебни компании. Стимулираме предприемаческия дух на младите хора, увеличаваме възможността им за заетост. Доказано е, че голяма част от учебните компании се превръщат в реално действащи фирми", уточни Милена Дамянова.

Пред учителите Дамянова сподели, че тяхното мнение е важно за новите реформи в образованието. Тя ги увери, че ГЕРБ ще се стреми да отделя повече средства за сектора всяка година."Вие сте хората, от които зависи бъдещето на България и ние разчитаме на вашата подкрепа", допълни Александър Ненков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай