ГЕРБ инвестира повече в образование, твърди Милена Дамянова

ГЕРБ инвестира повече в образование, твърди Милена Дамянова | StandartNews.com

Кърджали. Два милиарда повече от Тройната коалиция е инвестирала ГЕРБ в образованието. Това заяви бившият заместник-министър на образованието Милена Дамянова на среща с учители в Кърджали. По нейните думи партията е съумяла да увеличи единните разходни стандарти в кризата. С това Дамянова опроверга критиките на опозицията, че от ГЕРБ са неглижирали сектора образование.
 
Дамянова бе поканена в Кърджали от  Цвета Караянчева и Иванка Таушанова- кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ.
 
Иновации, индивидуален подход към децата и модерни учебни програми . Това са осбновните приоритети в програмата на ГЕРБ за развитие на образованието, които Дамянова изтъкна. Тя изрази разочарованието си, че секторът все още не е адекватен на пазара на труда. Според нея той подлежи на сериозни и последователни реформи, които ГЕРБ може да продължи.
 
Придобиването на знания  и на умения в училище, подкрепа за професионалното обучение, целодневната организация до 7 клас, увеличаването на училищните психолози и педагогически съветници, подпомагането на децата със специални образователни потребности, са част от акцентите, по които Дамянова смята да работи.
 
От своя страна присъстващите на срещата учители и директори на учебни заведения изразиха подкрепата си  към Дамянова. Те й заявиха, че в нейно лице виждат съмишленик, който ще им помогне да модернизират  българското образование.
 
Водачът на листата на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева сподели, че разчита на подкрепата на педагозите,  от които зависи нивото на грамотност на младото поколение в България. Тя подари на педагозите юбилейно издание на българската библия – „История славянобългарска”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай