ГЕРБ: Депутатите да минават психотестове и проби за наркотици

ГЕРБ: Депутатите да минават психотестове и проби за наркотици | StandartNews.com

София. ГЕРБ ще предложи кандидатите за депутати да бъдат подлагани на психотестове, както и такива за анаболи и наркотици, съобщиха от партията. Така ще се предотврати влизането на хора „със замъглен разум" в Народното събрание.

 

Парламентарната група ще разработи съответните законодателни текстове по указание на лидера Бойко Борисов.

 

"Всички кандидати за народни представители да преминават през специализирани тестове за психологическа пригодност, употреба на анаболни, психотропни и наркотични вещества. ГЕРБ ще предложи след влизането си в парламента, народните представители да минават през същите тестове и през всяка година от мандата си", се казва в съобщението на партията.

 

Според ГЕРБ, единствено по този начин ще се гарантира, че в „българската политика ще влизат само хора, които имат психологическата, нравствената и моралната устойчивост да определят посоката за развитие на Република България".

 

"Избирателите трябва да бъдат сигурни, че представителите им в най-висшата институция на парламентарната демокрация, са хора с незамъглен разум и в стабилно емоционално състояние", допълват още от партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай