ГЕРБ, АБВ и Реформаторите дават старт на предизборните си кампании днес

ГЕРБ, АБВ и Реформаторите дават старт на предизборните си кампании днес | StandartNews.com

София. ГЕРБ, АБВ и Реформаторският блок днес дават старт на кампаниите си за евроизборите в края на май.

На откриването на кампанията на ГЕРБ се очаква да присъстват над 14 хиляди души в зала "Арена Армеец" от 13:00 ч. в София. На събитието ще присъстват зам.-председателят на партията и шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов, водачът на листата Томислав Дончев и самият лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, както и депутати, кметове и общински съветници от ГЕРБ от цялата страна.

Гост ще бъде кандидатът на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на еврокомисията Жан-Клод Юнкер. Той заедно с Борисов, Цветанов, Дончев и кмета на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова ще посети в 12:00 ч. столичната метростанция "Европейски съюз". Преди 2 години, когато Борисов беше премиер, на откриването на станцията присъстваше сегашният председател на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. 

Юнкер има планирана среща и с водачите на листите на Реформаторите и "Синьо единство" - Меглена Кунева и Надежда Нейнски. В блока влизат СДС и ДСБ, които са членове на ЕНП, а Нейнски е евродепутат от групата на европейската партия.

Реформаторският блок дава старт на кампанията си под мотото "Направи избор" в 15:00 ч. пред Народния театър в София с концерт на рокгрупа "Фондацията", а присъствие ще отбележат актьори, снимали се в предизборните клипове на реформаторите.

Формацията на експрезидента Георги Първанов АБВ ще открие предизборната си кампания в зала 3 на НДК в 12:00 ч.

От днес "Синьо единство" също влиза в кампанията. Партията на отцепилите се от СДС Надежда Нейнски, Ваньо Шарков и Димо Гяуров организира фотографска изложба "Пътят на десницата" със снимки от последните 25 години.

"Тя е свидетелство за безспорната роля на водача на листата Надежда Нейнски като българския десен политик, отстоявал неизменно европейската перспектива на България в качеството й на говорител в първото дясно правителство на Филип Димитров, на външен министър в правителството на ОДС, на лидер на СДС и на европейски депутат на Синята коалиция", посочват от пресцентъра.

Коалицията "КОД-Антония Първанова, Илиана Раева-ОБ, НДСВ, СДП" организира за началото на кампанията си тържество в столичния парк "Заимов". "Изненадите на място", посочват от формацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай