Борисов отсече! Условието към "Промяната"

С тези хора не може да се преговаря с един човек, заяви лидерът на ГЕРБ

Борисов отсече! Условието към "Промяната" | StandartNews.com

Източник: БТА

Бойко Борисов отиде на Рупите на Цветница да сади дръвчета с младежите от ГЕРБ. Лидерът на ГЕРБ отговори на въроса, върви ли се към Ресглобка. 

"Не ви ли е срам? Не ви ли е яд. Сега темата за разговори изобщо не е тази. Сега щяхме да сме минали Симитли. Пътят къде е? Това, което оставихме - тунела и моста, сега новото е само дупки, изпотрошихме си колите. Много ме е яд. Загубено време, но и парите ги няма. Хемус, Струма кога ще станат. Обяснявам какво сме загубили 4 години, а вие ме питате за тази пошла дума, която измислиха", започна изказването си пред хората и журналисти лидерът на ГЕРБ. 

Ще работи ли ГЕРБ по програмата на ПП? 

"Какъв е Денков? Той стана академик, докато бе министър. Каква е тяхната програма? Какво тяхно да продължа? Защо им е интересно, защото зад мене има гора от хора, младежи, партии. Тази партия се е градила през годините. Показала е материални, да ги пипнеш, дървета, магистрали, стадиони, университети, зали. Това е разликата. 

Добре, че не стана Денков министър на образованието, защото, представяте ли си един учител, професор, академик да поощрява своите младежи да шибат бутилки, да чупят стъкла, маси, за да дисциплинират своите опоненти", каза Борисов. Така коментира той твърденията на ПП, че на среща Кирил Петков се е опитал да дисциплинирал Борисов. 

"Сега чувам, че в парламента се гонят бодигардове. А хората ги интересува какво ще стане с инфраструктурните проекти? С образованието. Вие ме питате: С кой ще работя? Ще работя с всеки. Всеки документ обаче се пращаше на Лена да се провери и да се каже, че е ок. Никога с тези хора не можеш да говориш с един човек. Те почват да се питат - Асен, Денков , Панев, Христов. Чакаш ден и половина да стане нещо. Вместо да кажат, че заедно сме направили нещо хубаво, бихме могли да направим още по-добро, те всеки ден говорят глупости", продължи Борисов. 

Той категорично отрече, че от ГЕРБ водят негативна кампания спрямо ПП, визирайки скандала с фалшифицирането на подписите около сдружение "Корал".

"Ние не ви закачаме. Моя противник на тези избори са проруските партии, популистките, националистическите. Те са проблема, не моя, на партията", обясни той.

Що се отнася до ДПС Борисов каза: "ДПС е либерална системна партия. Винаги сме работили с тях. Когато ставаше дума за РСМ, те бяха първата партия, която подкрепи. ДПС бе първа и за помощта за Украйна". 

След това Борисов се върна на темата ще работи ли с ПП след изборите. 

"Всеки ден говорят кой ми е началник, кой ми е онакъв, такъв, звучи дребнаво, липса на тези, безсилие, нахално. Всеки ден излиза за тях (ПП) скандал след скандал.

Ние не ги коментираме, аз не ги коментирам. Оставам с всички врата да  мога да разговарям, а те излизат и лъжат, че Петков ме дисциплинирал, като чупил шишета в масата. Това звучи ли ви сериозно, нормално? Тези хора да ми поставят условия? Вече и запада категорично го каза, знае коя е силната системната партия. Разбира се, ще работят с ПП и ДБ, но не по тяхната. Властта ще бъде с наши премиери, с наши министри, още повече ни се полага заради ротацията", каза Борисов. 

"Искам тези хора да се съсредоточат. Ако има редовно правителство, какво ще допринесе то. Правосъдната реформа се състои само в едно нещо - шеф на КПКОНПИ Бойко Рашков. Самият Петков, отговарям пак на Денков, за да спре, публично казваше  "Борисов да си вдигне телефона". Аз съм европейски политик, не искам да се връщам в мутренските години, където да избираме най-якия, най-силния, който да се бие с другите", каза още Борисов. 

Ми ние имам шампиони по самбо, по борба. Представяте ли си какъв дисциплиниращ разговор ще се води, отбеляза лидерът на ГЕРБ. 

Ще управляват ли ГЕРБ сами?

"Когато говорят Денков и Делян Добрев, изказваният им трябва да ги извадим и да оставим сърцевината. На тези избори хората могат да ни кажат по коя програма да работим.

Те могат да кажат кой да е отговорника за нейното изпълнение. Дали да сме заедно, поотделно, голяма коалиция, техническо правителство, служебно правителство. Аз смятам, че народът може така да ни подреди, че да имаме редовно правителство", каза Борисов. 

ГЕРБ и ДПС

"Каква власт има Пеевски? Кой министър е негов, кой премиер е негов? Коя друга власт? Какви регулатори? Просто всяко тяхно изказване  (ПП) им връща топката като бумеранг. От 4 години ГЕРБ го няма. В парламента бяхме опозиция допреди 10 месеца, бяхме чегъртани.

Защо не смениха регулаторите. Как избраха БНБ банка. Аз заложих на професионалист. ПП и ДПС какво направиха. Номинирах аполитически фигури, които са експерти. Две ярки политически фигури. Гледах ги тогава и си викам: Бре, как се разбират тези хора", отвърна Борисов. 

"Помните ли как тръгнаха да сменят КЕВР, изкараха един братовчед, който го върна КС. В Здравната каса човекът им подаде оставка. Нямат хора, нямат гората зад мен. Аз не съм слагал никого. Когато преди години се правеха регулаторите, имаше от всички партии в парламента", каза още той. 

"Повече след тези преиначавания на истината, с тези глупости, че ни дисциплинирят, повече с тях работа - не", категоричен бе Борисов. 

"Толкова бързо горят хората като лица. Нито Денков, нито Петков вече може да са премиер министър. След тези лъжи, аз повече няма да се срещам с тях. С тях като личности. Да си излъчват преговорен екип, ние ще се срещнем с него. Всеки ден обясняват колко сме лоши, а после, че трябва да се договаряме.

Не, господа. Търсете си партньори. Вижте как свалиха Желязков. Новата коалиция. Имат една прекрасна коалиция след изборите. Ние ще бъдем силна опозиция, ще им помагаме. Да си седнат Петков, Корнелия, Костадинов, да си направят едни преговори. Какви условия поставят на нас? То не го пускаш за пъдар в селото, а той иска кмет на град да става", обясни лидерът на ГЕРБ. 

"След изборите има вариант, но зависи как ни подредят хората. С Денков обаче не може да се преговаря, той лъже. Иска да изкара Петков като страхотен бабаит, който дисциплинира, бие Пеевски, шашка всичко живо. Ние ходим като Рашков с чадъри да си пазим главите, че хвърля бутилки с вода", каза още Борисов. 

"Хората да знаят, че от другата страна седят възраждане и БСП, хората които са антиукрайна, проруски", предупреди той. 

"Не си правете усилия да ни поставяте условия, търсете си Възраждане, ИТН и с тях да си правите коалиция", призова той ПП.  

"Да не продължихме да копаем дъното, как ще се оправим не знам. Ако се падне на нас, това е проблем. Парите ги няма, системите са разбити, кадровия потенциал е размазан. Нямаме вече хора, както се нарича, с интегритет, които да могат да преговарят и да предлагат най-добрите хора. Затова се върнаха на Бойко Рашков като най-добрия шеф на КПКОНПИ", приключи Борисов, цитиран от БЛИЦ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай