Важно за шофьорите. Експерти се произнесоха за горивата

Ще скочат ли цените?

Важно за шофьорите. Експерти се произнесоха за горивата | StandartNews.com

Конфликтът в Близкия изток очаквано се отрази на пазара на горивата. След атаките между Израел и Иран цената на петрола отбеляза скок. Как се движат стойностите сега и ще има ли отново увеличение на колонките преди празниците по бензиностанциите у нас?

"Не очаквам драстични промени в цените на горивата, въпреки че ситуацията на международните пазари е динамична, напрежението между Израел и Иран натиска цените нагоре и това е нещо, което не можем да контролираме и да предвидим напълно", посочи Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията, цитиран от Нова.

Предвижда се плато на цените. "Ако не стане наистина нещо около Червено море, имам предвид нещо по-страшно, мисля че така ще бъдат следващите няколко месеца", заяви Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци на горива.

Няма причина цените в България да стигнат тези на съседите ни, дори и след приемането на еврото. "Знаете, че в различните държави цените са различни, но е свързано с различните ставки на акцизите и ДДС. В Гърция са едни от най-високите", отбеляза Владимиров.

В краткосрочен план са възможни леки колебания в стойностите на колонките. Хаджидимитров  предположи, че може би ще са 2-3 стотинки нагоре или 2-3 стотинки надолу. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
2 Коментара
Шофьорите
преди 2 седмици

Ще продължават да бъдат скубани от ШИБАНАТА НИ НЕСПРАВЕДЛИВА ЗАКОННОСТ ПО ПЪТИЩАТА И КАРТЕЛИ НА ГОРИВАТА!!!

Откажи