Четвъртък,

ГЕРБ започна революцията! Какво се готви

От: Редактор -
18747
ГЕРБ започна революцията! Какво се готви
A
A
A

ГЕРБ имат идея за нов надпис на обществените сгради: 

На всички училища, университети и административни сгради да пише, че комунизмът е престъпен. Тази идея е заложена в законопроекта за промени в Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен.

Текстовете са внесени преди два дни от Румен Христов, Даниел Митов, Екатерина Захариева и група народни представители от ГЕРБ-СДС.

В законопроекта е заложено, че надписът "Комунистическият режим в България (09.09.1944 - 10.11.1989 г.) и дейността на БКП са обявени за престъпни със закон, приет от 38-то Народно събрание" трябва да бъде поставен на фасадите на всички сгради, в които се помещават държавни органи, териториалните им звена, органите на местно самоуправление, културни институции, образователни центрове, училища и университети.

От ГЕРБ предлагат още премахването на всички символи на комунизма, като при неизпълнение на разпоредбите се предлага глоба в размер на една брутна работна заплата. При повторно нарушение глобата е двойна. Ако законопроектът бъде приет, то за изпълнението на поставените разпоредби ще има един месец гратисен период

В средата на месеца "Демократична България" също внесе законопроект за изменение на закона. В тяхната версия се предлага да се махнат всички комунистически паметници и символи на територията на страната. Паметниците, които не могат да бъдат преместени незабавно или представляват паметник-костница, следва да бъдат обозначени с табела със следния надпис:

"Комунистическият режим в България от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довел страната до национална катастрофа, и дейността на Българската комунистическа партия са обявени за престъпни със закон, приет от 38-ото Народно събрание."


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com