ГЕРБ захапаха Петков, разкриха корупция за 1 млрд. долара

От месеци се борим меморандумът с Gemcorp, подписан на 23 март тази година, да бъде прекратен, пише партията

ГЕРБ захапаха Петков, разкриха корупция за 1 млрд. долара | StandartNews.com

"От месеци се борим меморандумът с Gemcorp, подписан на 23 март тази година, да бъде прекратен, а Вие, управляващите направихте всичко възможно да прикриете поредната измама на Вашето правителство" - това посочват в своя декларация до медиите от партия ГЕРБ. 

"С този меморандум Вашето правителство се опита да даде цялата ни енергетика на една офшорка с неясни капитали и спорни имена – малки модулни реактори за АЕЦ Белене и АЕЦ Козлодуй, Зелената сделка, въглищните ни мощности и Плана за възстановяване и устойчивост са малка част от заложеното в него. Вие предадохте националните ни интереси и националната сигурност в енергетиката на чужди олигарси", допълват още от партията. 

По думите им министър-председателят в оставка Кирил Петков е криел в кабинета си корупция за 1 млрд. долара.

"Нека да е ясно, че Кирил Петков е крил в кабинета си доклад на ДАНС за Gemcorp близо 3 месеца и не е предприел никакви действия за прекратяване на меморандума", посочват от ГЕРБ и допълват: "Кирил Петков ни е излъгал, че е възложил проверка на ДАНС. Доказателство за това е собственият му отговор до Народното събрание, с който не предостави разпореждането си до ДАНС. То просто няма такова и до днес".

От партията се заканват да не спрат дотук и очакват премиера в оставка Кирил Петков, вицепремиера и финансов министър в оставка Асен Василев и енергийния министър в оставка да дадат обяснения във временната парламентарна комисия, която установява фактите и обстоятелствата около подписания от правителството Меморандум с американската компания Gemcorp.

"Някой трябва да понесе отговорност за тази корупционна сделка", завършват от ГЕРБ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай